VILKA VI ÄR?

MC-Bauchemie är en av de ledande internationella tillverkarna av byggnadskemiska produkter och tekniker med verksamhet i mer än 40 länder runt om i världen och en mer än 50 års framgångssaga. Oavsett om det gäller försäljning, produktledning, administration, FoU eller produktion - vi erbjuder ett stort antal intressanta jobb i ett dynamiskt växande företag.

Intresserad av att gå med oss?

VÅRA VÄRDERINGAR

"Ett företag är bara lika bra som sina anställda." Detta citat från vårt företags grundare Heinrich-W. Müller är fortfarande en ledstjärna i vår ledning och utveckling av medarbetare. Våra människor tar hand om sitt ansvar och sin personliga frihet och arbetar praktiskt och nära varandra i team.

Vi är öppna, expertiska och kundorienterade människor som tar stor omsorg om varje projekt och ger våra kunder såväl som våra kollegor individuell rådgivning för att hitta den bästa lösningen-vilket bidrar till sinnesro hos alla deltagare. Egentligen är detta en av anledningarna till MC: s mer än 50 år långa framgångssaga.

VAD VI ERBJUDER

Vi kombinerar det bästa från ett familjedrivet företag med det bästa från en professionell global grupp och erbjuder praktikanter, akademiker och proffs goda möjligheter för deras inträde och karriärutveckling. Vi erbjuder ett brett utbud av aktiviteter som möjliggör ett stort personligt omfång i kombination med en lämplig ansvarsnivå. Vi lägger stort värde på utbildning och tillhandahållande av stöd till våra anställda, med systematiska utbildningsprogram redan från början.

VEM SÖKAR VI?

Vi välkomnar alltid medarbetare med goda professionella och personliga färdigheter såväl som rätt motivation, gott hjärta och sinne i alla delar av vårt företag - från administration, FoU och produktion till produktledning, affärsutveckling och försäljning. God teknisk kunskap är naturligtvis viktig; vi lägger dock mycket större vikt vid personlighetens och inställningen till arbetets arbete. Sällskaplighet, ett oberoende och målfokuserat arbetssätt och ett stort personligt engagemang och passion samt ett stort ansvar är alla aspekter vi söker.

Aspekter som dessa människor alla delar, men också, tycker om att arbeta med människor från olika nationer och kulturer, och visar öppenhet, nyfikenhet och tillförlitlighet. Om dessa egenskaper matchar dina kommer du alltid att vara rätt för MC. Ta chansen!

 

View the List of Job Offers

PERSPEKTIV OCH MÖJLIGHETER

Karriärerna på MC är lika individualiserade som personligheterna som arbetar här. Vi erbjuder ett brett utbud av aktiviteter som möjliggör ett stort personligt omfång i kombination med en lämplig ansvarsnivå.

DITT ANMÄLAN PÅ MC

Oavsett om det är praktikanter, akademiker eller yrkesverksamma, motiverade medarbetare med en passion för det de gör samt gott gammalt sunt förnuft är alltid välkomna i vårt företag - inom FoU, inom försäljning, i produktledning, i administration, i våra lagringsanläggningar och i produktionen .

Som ett internationellt aktivt, familjeägt företag erbjuder vi dig korta, direkta beslutsvägar och attraktiva utvecklingsmöjligheter. Vi har inga fasta karriärstegar. Det är snarare upp till varje anställd att bygga sin egen trappa till toppen.

Intresserad av att bygga din egen karriärstege?

 

 • Skolavhoppare

  Vi är också mycket engagerade i att ge grundutbildning till skolavhoppare. I hela Tyskland stöder vi för närvarande totalt 45 lärlingar, och därför får 15 ungdomar varje år ett utbildningskontrakt inom affärs- / administrativt eller kommersiellt / tekniskt område. Under deras två eller tre och ett och ett halvt års lärlingsutbildning får dessa lärlingar chansen att arbeta på alla relevanta avdelningar inom företaget, som en del av ett team aktivt engagerat i den dagliga verksamheten inom företaget. Det finns till och med möjlighet för en utländsk tjänst till MC: s kontor utomlands. Efter framgångsrik avslutning av lärlingsutbildningen kan ambitiösa, engagerade lärlingar med bra betyg fortsätta att utveckla sina karriärer på MC. Det finns många exempel på tidigare praktikanter som har förfalskat sina karriärer med företaget.

 • Internationella praktikanter

  Vi erbjuder akademiker ett internationellt utbildningsprogram där de kan lära känna MC: s produkter och tekniker, få erfarenhet på arbetsplatsen och i projekt och skapa ett internt och externt nätverk. Antingen förbereder vi dig på 18 till 24 månader för ett ansvarsfullt jobb i en av våra nationella eller regionala organisationer (International Traineeship). Eller så är du redan fast planerad för ett jobb i vår internationella organisation och kommer att förberedas intensivt om 12 månader i Tyskland och / eller ett annat land för denna framtida utmaning (International Career Preparation).

 • Utexaminerade

  Oavsett om du har avslutat dina studier som civilingenjör, kemist, mineralog eller ekonom, eller om du redan har arbetat några år i ditt yrke, erbjuder vi akademiker och unga yrkesverksamma många spännande jobb och möjligheter att börja på MC - från FoU, försäljning, marknadsföring och produkthantering till administration, lager och vår produktion. Efter ett systematiskt utbildningsprogram i början tar du snabbt ansvar och får möjligheter att utvecklas och arbeta självständigt. Du kommer att åtföljas av erfarna mentorer.

 • Professionella

  Om du har lång erfarenhet inom byggbranschen som byggingenjör, säljare, applikationstekniker eller affärsutvecklingschef har du precis rätt på MC. Vi letar alltid efter kvalificerade och erfarna personer som kan utveckla vår verksamhet och skapa framgång. Vi erbjuder många spännande och värdefulla jobb och ger dig möjlighet att växa och utvecklas med oss.

AFFÄRSDIVISIONER

All vår affärsverksamhet bygger på principerna om kvalitet och kundengagemang, från våra produktionsanläggningar, genom våra laboratorier och våra lager och till vår logistik- och försäljningstjänst, vi håller samma höga krav. Och erbjud intressanta verksamhetsområden och utvecklingsmöjligheter för våra anställda som är den viktigaste pelaren i vårt företags framgång.

 • Administrering

  MC: s administrativa organisation består av ett antal olika enheter och funktioner. Medan inköp ansvarar för upphandlingen av råvaror och föremål som är nödvändiga för produktionsprocessen, sätter personalavdelningen igång nya aktörer i företaget och hjälper till med vidareutveckling av befintliga medarbetare. Finance & Accounting sysslar med systematisk registrering, övervakning och rapportering av inkomstströmmar och ow av varor och tjänster som grund för planering och kontroll inom företaget. Under tiden ansvarar marknads- och kommunikationsavdelningen inte bara för produktmarknadsföring utan också för att hålla medarbetare och externa intressenter informerade om företagets verksamhet.

 • Business Development Management

  I ett internationellt företag som MC är rollen som Business Development Management -teamet spelar särskilt viktig. Våra affärsutvecklingschefer håller kommunikationen smidigt mellan divisionerna och enheterna vid vårt huvudkontor i Tyskland och de länder som de är ansvariga för runt om i världen. De stöder också region- och landscheferna i att utöka sin affärsverksamhet, utveckla nya marknader och utnyttja marknadspotentialen.

 • Logistik

  Våra anställda i logistikenheten tillhandahåller gränssnittet mellan produktion och försäljning å ena sidan och våra kunder å andra sidan, vilket säkerställer optimal planering och utförande av all relevant lagring av varor, materialhantering och transportaktiviteter. Varje dag ser de till att våra kunder får sina beställningar i tid, hela tiden i syfte att hålla dem nöjda genom att tillhandahålla en pålitlig, korrekt och punktlig service.

 • Global Product & Line Management

  Det globala produktledningsteamet är länken mellan våra affärsavdelningar FoU, affärsutvecklingsledning, kompetensområden och försäljning. MC: s produktchefer är ansvariga för sina respektive produktgrupper, utveckling av nya produkter och inriktning på marknadsföringsaktiviteter anpassade till kund- och marknadsprofiler. De hjälper våra internationella försäljningsenheter och expertområden med att lösa tekniska problem och genom att tillhandahålla marknadsföringsmaterial och arrangera produktutbildningsresurser och evenemang.

 • Expertområden

  Våra anställda inom kompetensområden är ansvariga för att samla och samla alla MC: s kunskaper inom specifik teknik, och se till att det effektivt överförs till hela organisationen. De arbetar mycket nära med Global Product Management, Regional Management och Business Development Management och utför marknadsanalyser för att identifiera nya möjligheter för intäktsgenerering. De utvecklar sedan produkt- och säljstrategier anpassade till att utveckla sådan marknadspotential, med stöd av lämpliga marknadsförings- och utbildningsaktiviteter.

 • Försäljning

  Säljare är av central betydelse för MC-Bauchemie som de främsta kontaktpunkterna med våra kunder. De ansvarar för att vårda våra kundrelationer och se till att våra produkter säljs. De måste känna MC: s produktsystem mycket väl och kunna erbjuda lösningar som är skräddarsydda för de specifika kraven för varje applikation. De är ansvariga för att hantera och utveckla sina territorier på eget initiativ, etablera och vårda ett nätverk av kunder och partners samtidigt som de ständigt söker och vinner nya kunder. De bistås dagligen av dessa aktiviteter av ett backoffice, våra applikationstekniska avdelningar och våra produkthanteringspersonal.

 • Forskning & Utveckling

  Vår motivation är att lösa dagens problem och att utveckla morgondagens standarder, att hålla ett steg före mängden och förlänga utvecklingen bortom den etablerade tekniken. I vår FoU -division utvecklar vi nya produkter och system som är en integrerad del av vår företagskultur och en viktig bidragsgivare till vår framgång. En tiondel av vår personal är anställd inom FoU -avdelningen. Kemister, mineraloger och materialteknologer från våra laboratorier har mycket nära band med vår tekniska produktledning och våra specialiserade fältrådgivare runt om i världen. Från denna bördiga jord växer innovativa idéer och lösningar anpassade till de specifika kraven hos våra partners och deras projekt. Under de senaste fem decennierna plus har vi faktiskt utvecklat ett antal produkter som har blivit industriella standarder.

 • Produktion

  Vi har för närvarande över 20 utvecklings- och produktionsanläggningar runt om i världen, däribland Brasilien, Tyskland, Indien och Ryssland, där vi utvecklar och producerar tillsatser, murbruk, gjutmedel, golvprodukter, lim, beläggningar, vattentätningsbarriärer, tätningsmedel eller specialbearbetningssystem. Med hjälp av speciella råvaror och formuleringar tillverkar vi dessa i våra egna produktionsanläggningar, med hjälp av den mest avancerade teknologin inom selen med vårt folks omfattande expertis.

ARBETAR PÅ MC

Att använda kreativ frihet, ta ansvar, flytta ihop något och växa tillsammans - det är vad våra anställda uppskattar om MC; och belöna det med engagemang, lojalitet och långvarig tillhörighet.

Anställdas uttalanden

person

"Det fina med mitt jobb är att jag, trots att jag är tjänsteman, fortfarande njuter av min frihet och att jag kan organisera min dag på mitt eget sätt. Att observera företagets utveckling under de senaste 20 åren och se hur det har vuxit gör mig också ganska stolt över att vara en av företagets anställda."

Luzian Haida, säljare, med MC sedan 1998

person

”Jag har jobbat för MC i över 13 år nu och känner mig väldigt hemma här. Som global produktchef är jag ansvarig för att fastställa de viktigaste parametrarna i mina produktområden. På grund av den öppna kommunikationen med mina arbetskamrater från laboratorie- och försäljningsavdelningarna, liksom med ledningen kan vi alltid hitta konstruktiva lösningar. Jag uppskattar verkligen lagkänslan på MC och de vänliga relationer som jag har med mina kollegor.”

Dr. Jana Schütten, global produktchef, med MC sedan 2006

person

"Jag har varit involverad i - och hjälpt till att forma - MC: s internationella tillväxt i mer än två decennier nu. Jag tycker särskilt om att samarbeta med mina kollegor från olika länder och kulturer - en samarbetsanda som har gett upphov till många gemensamma minnen och till och med vänskap.

Kai Schareina, chef för Group Controlling, med MC sedan 1989

person

"Från början av min roll med MC hade jag en känsla av att tillhöra. Jag tycker om att arbeta på ett företag som spänner mig och ger mig möjlighet att växa med det och att utveckla mig själv."

Maria L. Perez, Business Development Manager, med MC sedan 2011

person

"Det är alltid givande att se produkter som har skapats av oss i laboratoriet skala upp till stora industrimängder. Jag tycker också att det är spännande och en glädje att få delta i - och göra mitt eget bidrag till - en sådan mångfald av forskningsprojekt.”

Björn Schmidt, kemist, med MC sedan 2006

person

"Redan från början var jag glad över att ta ansvar på MC, och företaget visade mycket förtroende för mig tidigt. Detta har verkligen hjälpt min utveckling både professionellt och personligt. Jag har varit hos MC i mer än 13 år nu och jag gillar det faktum att du aldrig behandlas som ett HR -filnummer här; du värderas som en individ och får verkligt utrymme att driva din egen framgång.”

Rebecca Sprenger, Team Manager Inköp, med MC sedan 2007

person

"Utbildningskurserna och seminarierna på MC har gjort mig stark och har gett mig möjlighet att utvecklas i olika riktningar. Mina linjechefer har alltid stöttat mig, så att jag har kunnat avancera min karriär från lagerchef till juniorchef."

Valmir Mesquita, gruppledare lagerplockning, med MC sedan 2015

person

"FoU prioriteras högt på MC. Jag har ett utmärkt team och vi har en omfattande frihet i vårt arbete, så även om detta är ett seriöst ansvar tycker jag om att driva nya idéer och innovationer framåt. Ett exempel har varit implementeringen av en ny generation av polymerbaserade betongblandningar, från laboratoriefasen till lanseringen på marknaden.”

John van Diemen, chef för forskning och utveckling, med MC sedan 2018

person

"Informationstekniken står inte stilla - och jag är densamma. Jag tycker om att vara delaktig i utformningen, planeringen och genomförandet av nationella och internationella projekt. Och jag är särskilt tacksam över att MC, efter min lärlingsperiod, stöttade mig medan jag studerade på nattskolan för min magisterexamen i IT -management.”

Sven Steppa, biträdande chef för IT -avdelningen, med MC sedan 2009

person

"Redan från min första anställningsintervju med MC insåg jag att det skulle finnas gott om olika arbetsuppgifter på företaget. Det tilltalade mig mycket, och det visade sig också snabbt vara sant. Jag har redan varit engagerad i ett brett spektrum nya och spännande ämnen som gör att jag kan lära mig och utveckla viktiga färdigheter.”

Karina Kowollik, Human Resources Specialist, med MC sedan 2015

person

"På MC har jag upptäckt vad det innebär att arbeta i ett riktigt familjeägt och förvaltat företag. Oavsett hur tuff utmaningen är kan vi alltid slå ihop våra styrkor och möta den tillsammans. Med enskilda avdelningar som arbetar hand i hand så här , du fortsätter bara lära dig."

Kevin Buchholz, Junior Manager Production - PCE Plant, med MC sedan 2011

person

"Att arbeta med nya utvecklingar i ett team tillsammans med produktledning, vårt laboratorium och säljavdelningen, att integrera mina egna idéer och närheten till kunden är allt jag inte skulle vilja missa."

Uwe Strauch, Application Engineer, med MC sedan 1999

Personalutveckling

"Ett företag är bara lika bra som sitt folk" - Detta citat från vårt företags grundare Heinrich W. Müller förblir en av våra vägledande principer i vårt förhållningssätt till utbildning av medarbetare och återspeglas särskilt i vår lärlingsutbildning, utbildning och CPD (kontinuerlig yrkesutveckling) aktiviteter. Vårt program är känt över hela världen och är unikt i sin sminkning. Vi erbjuder våra anställda systematisk utbildning och individuell utveckling anpassad till deras talanger, önskningar och naturligtvis deras engagemangsnivå. Våra lärlingsutbildningar, utbildnings- och utbildningspaket skapar kompetens och motivation i ett, vilket gynnar inte bara vårt folk utan också och särskilt våra kunder. Detta är en viktig komponent i vår framgång.

 

GRUNDLÄGGANDE TRÄNINGSKURSER

På MC blir nya deltagare inte bara individuellt bekanta med sina nya arbetsuppgifter och omgivning, de har också nytta av en systematisk kursstruktur som bygger från grundläggande till avancerade och ger dem grundläggande teoretisk och praktisk kunskap om våra produkttekniker och processer. De produktrelaterade ämnena kompletteras med affärsstudier och försäljningsbaserade ämnen. På så sätt ser vi till att våra anställda är ordentligt rustade för ett brett spektrum av uppgifter och uppgifter. Utbildningarna, som är öppna för våra medarbetare runt om i världen, hålls flera gånger om året på tyska och engelska.

Personalutveckling

Även efter att de hittat sina fötter inom företaget håller vi ett vakande öga på våra anställda. Genom att erbjuda en rad vidareutbildningar och CPD -möjligheter hjälper vi dem att nå framgång och hålla karriären i rätt riktning. Vi genomför många av kurserna internt i våra företagsägda och drivna utbildningscenter. Från säljkunskaper och bekantskap med MS Office till presentationsseminarier, både fälthärdade experter från vår organisation och externa specialister levererar ett brett spektrum av intressant och engagerande utbildningsinnehåll. Vi erbjuder också våra människor möjlighet att delta i språkkurser för att förbereda dem ännu mer effektivt för internationell tjänst.

LEDARSKAPSTRÄNING

Ledningen bär ett stort ansvar för framgång och vidareutveckling av företaget, och även för att ge ledarskap, vägledning och uppmuntran till våra anställda. Därför innehåller vårt program inte bara utbildningskurser som handlar om företagsadministration och strategi, utan också interna och externa ledningsseminarier för att säkerställa att våra vägledande principer - våra företagsvärderingar - relaterade till samarbete och ledarskap är korrekt implementerade och följda.

Och slutligen: Under många år har vi också uppmuntrat utvecklingen av våra kommande chefer med ett modulärt utbildningsprogram för att förbereda dem för deras framtida ledaruppgifter.

Kontakta oss

Har du några frågor eller vill du skicka oss din oönskade ansökan, kontakta oss gärna.

 • MC-Bauchemie Müller GmbH & Co. KG

  Am Kruppwald 1-8
  46238 Bottrop
  Germany
  Phone +49 2041 101 0
  career@mc-bauchemie.com

SKICKA

Job Offers

MC is always ready to warmly welcome employees with the right motivation, good heart and mind into all areas of the company – whether in sales, product management, administration, Research & Development or in production. If there is no vacancy according to your skills, experiences and interests, please send us your application. Then we will check the possibilities internally. We are looking forward to your contact and to get to know you soon.

WANT TO JOIN MC?

We understand the customer as a long-term partner and build a close personal relationship.

View Job Offers
abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123